به گزارش «نماینده»، امروز(پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت) در همایش علمی تحزب و توسعه که در وزارت کشور برگزار شد عدم وجود نقشآفرینی احزاب را حلقهای مفقوده عنوان کرد و اظهار داشت: همیشه از عدم حزب به عنوان نقیصه یاد میشود اما از اینکه چه باید بشود تا از این وضعیت عبور کنیم چیزی گفته نمیشود.
وی با بیان اینکه برخی معتقد هستند که تحزب با مبانی دینی ما سازگار نیست و به سوره احزاب استناد میکنند خاطرنشان کرد: همچنین برخی دیگر میگویند تفکر و فرهنگ ایرانی خیلی با کار حزبی همخوانی ندارد و ما یاد گرفتهایم فردی کار کنیم.
وی ادامه داد: تصویری هم که این افراد از حزب دارند این است که احزابی که در ایران بودهاند چهره خوبی از خودشان نشان ندادهاند. مثل حزب توده و رستاخیز که وابسته بودند. یا احزاب و گروههایی که دست به اسلحه بردند.
کمالی، تعریف و مفهوم سیاست در ایران را دارای اشکال عنوان کرد و افزود: تعریف غربیها از سیاست، تدبیر امور است اما در ایران گفته میشد سیاست یعنی دروغگویی و سر دیگران کلاه گذاشتن. در این تعریف، هیچگونه هم افزایی وجود ندارد.
رئیس خانه احزاب ادامه داد: در اقتصاد هم گفته میشود کسی که بهتر سر دیگری را کلاه بگذارد یک فعال اقتصادی خوب است، اما امروز، سوددهی برای طرفین، یک اصل است.
وی ضرورت تنوع احزاب را ضروری دانست و اظهار داشت: باید احزابی با دیدگاههای متفاوت در کشور وجود داشته باشد و تحمل شنیدن نظرات و برنامههای یکدیگر را هم داشته باشند.
کمالی ادامه داد: وجود حزب سایه، یک نعمت برای حزب حاکم است چرا که میتواند برنامهها را نقد کند و با پیشنهادات خود باعث پیشرفت کشور شود.
رئیس خانه احزاب با بیان اینکه امروز احزاب نیستند که در کشور نقشآفرینی میکنند اظهار داشت: به جای احزاب، یک کلمه تکرار میکنم است که باعث میشود
بغض اجتماعی را به حرکت درآورد.
کمالی با بیان اینکه در دایره ما اصلاحطلبان هم مانند اصولگرایان یک شخص محوری و شخصپرستی وجود دارد تصریح کرد: باید از اشخاص عبور کنیم و به برنامهمحوری روی آوریم.
وی ادامه داد: اشخاص نفوذ خود را دارند و چه بخواهیم چه نخواهیم، قانون الیگارشی برقرار است.
کمالی انتخابات ریاستجمهوری را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: در انتخاباتها به هر کسی که در مناظرات حرّاف تر بود و بهتر مجادله کرد رأی دادیم.
وی افزود: من به آقای روحانی رأی دادم و برای ایشان فعالیت کردم، اما حرف من این است که این سیستم که یک فردی اینطور رأی بیاورد اشکال دارد.
نظر شما